IȘJ Cluj: 2.855 absolvenți ai claselor a VIII-a, admiși în învățământul liceal de stat

La nivelul județului Cluj, 2.855 absolvenți ai claselor a VIII-a au fost admiși în învățământul liceal de stat, în anul școlar 2021 – 2022, ca urmare a primelor două etape de repartizare computerizată. Dintre aceștia, 2.051 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 804 candidați la filiera tehnologică.

Conform celor anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cei 12 elevi care au obținut media 10 la admiterea în învățământul liceal de stat au optat pentru: Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu ” și Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” – Cluj-Napoca.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate din data de 24 iulie 2021:  545 elevi la specializări vocaționale; 18 elevi în învățământul militar; 58 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților de etnie romă; 37 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților cu CES; 24 elevi în învățământul special liceal.

Un număr de 540 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional, 224 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional dual, iar doi elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opțiuni. Aceștia din urmă, împreună cu candidații care nu și-au depus la timp dosarele la secretariatele unităților de învățământ liceal, au intrat în a doua etapă de repartizare computerizată și au completat, în perioada 29 iulie – 5 august 2021, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie 2021), precum  și de candidații care nu au participat în prima etapă a admiterii. Completarea opțiunilor în fișe s-a realizat la unitatea de învățământ preuniversitar sau prin intermediul unui formular transmis electronic – precizează IȘJ Cluj.

La nivelul județului Cluj, pentru etapa a doua de repartizare computerizată au fost disponibile 188 de locuri. Repartizarea a avut loc, vineri 6 august.

Începând de luni, 9 august, și până miercuri, 11 august, Comisia județeană de admitere, constituită la nivelul IȘJ Cluj, va rezolva toate cele 55 cazuri speciale apărute după primele două etape de repartizare computerizată, conform unei proceduri specifice comunicată unităților de învățământ preuniversitar din județ – mai precizează IȘJ Cluj.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut