IȘJ Cluj: 14 absenți la ultima probă a Evaluării Naționale

Probele scrise ale examenului de Evaluare Națională s-au încheiat, vineri, la Cluj, fără incidente.

La ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă au absentat 14 absolvenți ai clasei a VIII-a, din cei 513 înscriși. Nici acum, în județul Cluj nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și 30 iunie, (în intervalul orar 8:00 – 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie, anonimizat.

„Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/ carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/ participa la probele de examen, pot susține aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere, 28 iunie – 2 iulie. Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22-25 iunie. Primele rezultate la etapa specială vor fi afișate în 9 iulie” – precizează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut