Irina Begu, învinsă de Naomi Osaka

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de japoneza Naomi Osaka în două seturi, cu 7-5, 6-1, vineri, sferturile de finală ale turneului Gippsland Trophy (WTA) de la Melbourne, dotat cu premii totale de 565.530 dolari.

Begu (30 ani, 79 WTA) s-a înclinat după o oră şi 16 minute, însă a acuzat oboseala după ce a avut trei meciuri maraton în fazele anterioare ale competiţiei (2 h 35 min, 2 h 45 min, respectiv 3 h 32 min).

Begu a jucat de la egal la egal cu Osaka (23 ani, 3 WTA) în primul set, în care cele două jucătoare au mers cap la cap până la final, japoneza făcând un break decisiv la 6-5. Begu putea tranşa setul, însă a ratat două mingi de break la 4-4. Actul al doilea a fost dominat de Osaka, aceasta câştigând ultimele cinci ghemuri.

Osaka a reuşit 7 aşi, iar Begu a avut doar unul, făcând şi 5 duble greşeli. Raportul de winners a fost favorabil japonezei cu 22-11, iar cel al erorilor neprovocate a fost invers, Begu făcând 22, iar Osaka 11.

Begu va primi pentru participare un cec de 8.770 dolari şi 100 de puncte WTA.

La dublu, perechea română Monica Niculescu/Patricia Ţig a fost învinsă de cuplul rus Ana Blinkova/Veronika Kudermetova cu 2-6, 6-2, 10-8, după o oră şi 18 minute. Niculescu şi Ţig vor fi recompensate cu 4.310 dolari şi 100 de puncte WTA la dublu

Tot vineri, Simona Halep, principala favorită a turneului Gippsland Trophy, a fost învinsă în sferturi de rusoaica Ekaterina Alexandrova cu 6-2, 6-1, dar românca a acuzat probleme la spate în acest meci.

Halep ar urma să joace vineri şi la dublu, în sferturi, alături de australianca Daria Gavrilova, împotriva perechii Mihaela Buzărnescu/Alize Cornet.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut