ÎPS mitropolit Andrei: Tare mă bucur că suntem împreună!

Mii de credincioși clujeni au participat, la Catedrala Mitropolitană, la slujba de Înviere oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul său de învățătură, ÎPS arhiepiscop și mitropolit Andrei a amintit că anul acesta a fost dedicat de către Sfântul Sinod diasporei românești și celor mutați în eternitate. „Ne aducem astăzi aminte de românii plecați pe alte plaiuri pentru a-și câștiga pâinea cea de toate zilele și cum n-am vrea ca să vină odată un moment ca să se poată întoarce acasă!” – a spus ÎPS Andrei, exprimându-și speranța revenirii în țară a acestora. De asemeni, a subliniat importanța valorificării liturgice și culturale a mormintelor, în contextul „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul”. „Dacă e vorba să cinstim mormintele, începem cu cel mai important mormânt de sub soare: Mormântul Domnului nostru Iisus Hristos. (…) Lumina Sfântă care se aprinde în mod miraculos acolo a fost dusă în toată lumea și un avion a adus-o chiar și la noi, la Cluj. Lumânarea cu care slujim este aprinsă din Lumina de pe Sfântul Mormânt, care se aprinde în mod minunat la rugăciunea Patriarhului Ierusalimului” – a spus mitropolitul Clujului.

Așadar, a adăugat acesta, „Sfântul Sinod ne îndeamnă să ne aducem aminte de românii noștri plecați în străinătate și să ne aducem aminte de cimitirele noastre care au valoarea lor liturgică și pe care trebuie să le ținem îngrijite”.

„Tare mă bucur că suntem împreună! Anul trecut, chiar dacă la Slujba Învierii am cântat noi, preoții, «Paștile, o, Paștile, izbăvirea de-ntristare», n-a fost izbăvire de-ntristare, pentru că dumneavoastră nu erați aici. Acum, Paștile sunt izbăvire de-ntristare pentru că toate s-au umplut de lumină, și Cerul și Pământul și cele de dedesubt. Ne bucurăm cu toții de Învierea Domnului nostru Iisus Hristos!”, și-a încheiat mesajul ÎPS Andrei.

Slujba s-a încheiat cu procesiunea de înconjurare a Catedralei Mitropolitane, de către ÎPS Andrei, alături de soborul slujitor și miile de credincioși având lumânări aprinse în mâini și  cântând „Hristos a înviat din morți!”

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut