Iohannis vine în vizită la Câmpia Turzii

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, vor efectua miercuri, 2 februarie, începând cu ora 14.00, alături de Președintele României, Klaus Iohannis, o vizită de informare în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. Scopul vizitei celor trei nu este cunoscut, însă, mai mult ca sigur, are loc în contextul noilor tensiuni de la granița României.

Baza 71 Aeriană „General Emanoil se află într-un compleex proces de dezvoltare a capacității militare de răspuns pentru a deveni un veritabil furnizor de securitate pentru întregul bazin al Mării Negre.

În luna august a anului trecut Departamentul Apărării din Statele Unite a anunţat că investește peste 130 de milioane de dolari în anul fiscal 2021 în modernizarea Bazei 71 Aeriene. De asemenea, Ministerul Apărării a atribuit un contract de 492,94 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură în cazarma 1833 Câmpia Turzii asocierii conduse de firma Leviatan Design. Investiţia presupune realizarea unei noi infrastructuri şi a unor construcţii noi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut