Ioana Băsescu, condamnată la 5 închisoare cu executare. Elena Udrea – 8 ani

Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnată marți de Curtea de Apel București la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale de la alegerile prezidențiale din 2009, informează AGERPRES.

Ioana Băsescu a primit o pedeapsă de 3 ani pentru instigare la delapidare și două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de 3 și 5 ani, acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare.

În același dosar privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009, fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată, marți, de Curtea de Apel București, la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită și spălare a banilor.

Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse între 3 și 6 ani, pentru săvârșirea celor două infracțiuni. Instanța le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani, a fost adăugat un spor, urmând ca ea să execute în final 8 ani închisoare.

Deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut