Ioan Ovidiu Sabău știe cum să-l învingă pe Mutu: ”Rapid va juca prost dacă noi vom juca foarte bine!”

U Cluj joacă, vineri, pe Cluj Arena, un meci extrem de important împotriva echipei Rapid București. Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul ”șepcilor roșii”, spune că jucătorii săi trebuie să joace cel puțin la fel de bine ca în precedentul meci câștigat în fața celor de la FC Voluntari, pentru a spera la un rezultat bun în fața echipei lui Adrian Mutu. În plus, tehnicianul clujenilor s-a arătat îngrijorat de starea gazonului de pe Cluj Arena, și a transmis, voalat, un îndemn celor care se ocupă de administrarea arenei, să folosească instalația de încălzire a gazonului, dar și o folie de protecție a acestuia, mai ales în condițiile în care condițiile meteo favorizează înghețul la sol.

”A trecut un meci greu, cel cu Voluntari, după care jucătorii au primit cea ce meritau, laude și aprecieri. Cred că am reușit să depășim acel moment, să-l uităm, să rămânem cu lucrurile foarte bune pe care le-am făcut, să corectăm ceea ce am făcut mai puțin bine, și sper că am reușit să pregătim foarte bine jocul cu Rapid, să-i conștientizăm pe jucători de importanța jocului, și la fel, să-i aducem, ceea ce eu cred că este foarte important, la o formă sportivă foarte bună la ora jocului. Echipa care va sta bine din punct de vedere fizic va domina jocul și va câștiga.

Nu este un meci special pentru mine. Întotdeauna mi-am exprimat aprecierea și respectul pentru clubul Rapid. Au fost patru ani importanți, am câștigat două campionate, am avut bucuria să recâștig trofee, întors după opt ani de Olanda și Italia. Acum însă mă interesează ce se întâmplă cu echipa mea, să reușesc să-i aduc pe jucători la o formă maximă, să fie motivați, reîncărcați, așa cum au fost la meciul cu Voluntari

Rapid e o echipă importantă, una care joacă destul de bine, care încet-încet capătă experiență. Mutu este din ce în ce mai matur, mai echilibrat, a crescut foarte mult ca antrenor. Am mai spus-o și altă dată, fotbalul românesc are nevoie de astfel de oameni care au reprezentat fotbalul nostru la cel mai înalt nivel. Fotbalul românesc are doar de câștigat când are asemenea antrenori.

Am analizat bine jocul Rapidului, am văzut și meciurile din campionat, și pe cele din Cupă, dar, repet, echipa noastră trebuie să arate bine, să avem potențial, pentru că Rapid va juca prost dacă noi vom juca foarte bine. Noi trebuie să controlăm jocul, să avem inițiativă, și să avem încredere că putem să scoatem un rezultat bun.

Mă îngrijorează condițiile meteo, starea gazonului, sper să nu înghețe, dar dacă luăm măsuri nu se va întâmpla asta. Avem instalația de încălzire, terenul mai poate fi acoperit cu o folie, asta necesită într-adevăr o implicare mai mare, dar sper că nu va arăta ca și la meciul cu Voluntari”, a declarat antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, la conferința de presă susținută, joi, la Cluj Arena.

După 22 de etape, U Cluj ocupă locul 14 în clasamentul SuperLigii, cu 22 de puncte, în timp ce Rapid București împarte poziția a treia a podiumului cu FCSB, ambele cu 41 de puncte. Partida dintre cele două formații va începe la ora 20.00.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut