Ioan Ovidiu Sabău, în pole-position pentru a prelua U Cluj!

Noul antrenor al Universității Cluj va fi anunțat zilele următoare, dar șansele cele mai mari de a sta pe banca tehnică a ”șepcilor roșii” le are Ioan Ovidiu Sabău. Potrivit unor surse din interiorul clubului, discuțiile dintre conducerea clubului și fosta mare glorie a Universității, acum în vârstă de 54 de ani, sunt pe cale a fi finalizate, iar anunțul oficial va fi făcut în curând.

Potrivit paginii de Facebook „100% «U»”, Neluțu Sabău va semna cu U Cluj un contract scadent în vara anului viitor, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon, iar din stafful său vor mai face parte Sandu Tăbârcă, Dan Didiță și Marius Popescu.

U Cluj a rămas fără antrenor înainte de Crăciun, când Eugen Neagoe și-a exprimat dorința de a pleca la CS Universitatea Craiova. Neagoe l-a înlocuit, în luna august, pe Erik Lincar pe banca tehnică a Universității Cluj.

Ioan Ovidiu Sabău a debutat ca antrenor chiar la U Cluj, în anul 2000, pe vremea în care încă mai juca, și a mai bifat câteva partide pe banca lui U în 2003.

Ioan Ovidiu Sabău, care nu a mai antrenat din 2014, de când s-a aflat la cârma echipei ASA Tg. Mureș, a activat la U Cluj atât ca jucător, dar și ca antrenor și manager. Fostul component al ”Generației de Aur” le-a mai antrenat pe Gaz Metan, Gloria Bistrița și Politehnica Timișoara.

La finalul anului, U Cluj ocupă antepenultima poziție în clasamentul Superligii, cu doar 19 puncte. În cele 21 de meciuri disputate până acum din acest sezon, echipa clujeană a înregistrat doar 4 victorii, a terminat la egalitate 7 partide, și a pierdut în alte 10. U Cluj a reușit doar 14 goluri în Superligă, doar ultima clasată CS Mioveni având mai puține goluri marcate, mai exact 13.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut