Ioan Ovidiu Sabău: ”E posibil să nu mai jucăm la Cluj sezonul acesta!”

Ioan Ovidiu Sabău a declarat, marți, la conferința de presă de dinaintea partidei de vineri de la Craiova, că s-ar putea ca echipa sa să joace la Mediaș toate partidele considerate pe teren propriu din acest sezon, ținând cont de felul în care va arăta vremea în următoarea perioadă, dar și de faptul că în primăvară vor începe lucrările de montare a noului gazon de pe Cluj Arena, ca și cele de drenaj al acestuia. De asemenea, referindu-se la jocul de vineri, Sabău spune că echipa sa trebuie să arate continuitate după jocurile bune din primele două etape, și că speră ca U Cluj să se întoarcă acasă cu cel puțin un punct de la Craiova.

”Un prim joc în deplasare, aștept să vedem cum abordăm, sunt curios. Noi ne-am pregătit și în această săptămână foarte bine. În primele două jocuri e clar că echipa a arătat și calitate, și caracter, am jucat de la egal la egal cu cele două echipe bune ale campionatului. Trebuie să-I conving pe jucători acum că trebuie să avem continuitate, aceeași stare de spirit, aceeași concentrare. Am realizat patru puncte, dar nu trebuie să ne oprim, și sper să venim cu cel puțin un punct de la Craiova.

Craiova e o echipă bună, joacă pe atac, o echipă tehnică. Să vedem cine va reuși să ajungă la o formă sportivă foarte bună, e un aspect important pentru noi, cum am reușit noi ca antrenori săi pregătim, să aibă putere în ei, prospețime fizică și, în același timp, să fie foarte motivați.

Poate să fie un avantaj pentru cei de la Craiova că au jucat doar 25 de minute cu Sepsi, noi, în schimb, am fost foarte solicitați din punct de vedere fizic, am făcut un effort mare pe un teren greu, să vedem însă cum vom juca pe un teren foarte bun. Sunt curios cum se va prezenta echipa la un joc în deplasare, dacă ne vom impune jocul, dacă vom prelua inițiativa, la fel, să avem acel joc în care să facem imediat presing, să ajungem cu cât mai mulți jucători în careul advers, dar e important să vedem cum ajungem din punct de vedere fizic la ora jocului.

Ținând cont că vremea va fi tot mai rea, va ninge, va ploua, iar terenul nu va arăta mai bine, n-au cum să-l repari, am avut o discuție despre găsirea unei alte variante. S-a găsit varianta Mediaș, unde echipa a mai jucat, cei din conducere se cunosc foarte bine cu cei de acolo. Am înțeles că terenul de acolo arată foarte bine. Depinde vreme, dar e posibil să nu mai jucăm acasă sezonul acesta, mai ales că se va reface suprața de joc. Vom avea de suferit la capitolul spectatori, și ne pare rău pentru că oamenii vor face eforturi să vină până la Mediaș, dar dacă astea sunt condițiile… N-am fi vrut să jucăm în deplasare toate jocurile. Poate că ar fi trebuit să discutăm și cu jucătorii pentru că e important să-i responsabilizăm și pe ei”, a spus Ioan Ovidiu Sabău la conferința de presă.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut