Ioan Ovidiu Sabău: ”Cupa Mondială va fi câștigată de o echipă europeană”

Fostul internaţional clujean Ioan Ovidiu Sabău, care a strâns 55 de selecţii pentru România pentru care a înscris 8 goluri și  a jucat în toate cele patru meciuri ale naționalei la CM 1990, a declarat că tot o reprezentativă din Europa va câştiga Cupa Mondială de fotbal din Qatar, aşa cum s-a întâmplat în ultimele patru ediţii, deşi a recunoscut că Brazilia este o echipă în formă în momentul de faţă.

„E prea repede să spun acum care e favorita, măcar să treacă 3-4 meciuri şi să îmi fac o idee. Însă cu siguranţă că şanse au aceleaşi echipe ca la fiecare ediţie. Până la urmă şi ediţia aceasta tot o echipă din Europa o va câştiga, deşi Brazilia este în formă, are jucători la cluburile importante ale lumii. Dar cred eu că tot din Europa va veni câştigătoarea”, a spus el.

În opinia lui Ioan Ovidiu Sabău vor mai trece mulţi ani până când România va participa din nou la o ediţie a Cupei Mondiale.

„E greu să anticipez când ne vom califica la Cupa Mondială la cum arătăm noi în momentul de faţă. De fapt, la cum arată întreg fotbalul românesc, pentru că nu putem să vorbim doar despre echipa naţională. Vor trece mulţi ani până ne vom califica din noi, eu aşa cred. Sigur, orice se poate întâmpla, dar aşa cum arătăm azi nu am putea să spunem că ne calificăm la următorul Mondial. Dacă participăm la Campionatul European, da, ne-ar creşte şansele. Pentru că echipa ar prinde încredere şi ar aborda cu alt moral preliminariile pentru Mondial”, a mai spus Sabău.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut