Ioan Ovidiu Sabău: ”Avem nevoie de unitate. Îmi doresc să am măcar 50 la sută din susținerea pe care au avut-o Lincar și Neagoe”

Ioan Ovidiu Sabău și-a intrat în pâine la Universitatea Cluj și a condus, marți, primul antrenament al echipei, înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia. În cadrul primei sale conferințe de presă din noul mandat pe banca ”șepcilor roșii”, tehnicianul a declarat că a acceptat propunerea clubului nu pentru a se reactiva ca antrenor, ci pentru a pune umărul la îndeplinirea obiectivului principal al echipei din acest sezon: rămânerea în primul eșalon fotbalistic al țării. De altfel, Sabău a spus că, inițial a refuzat reîntoarcerea la U, dar că reacția extrem de pozitivă a suporterilor l-a făcut să accepte în cele din urmă funcția propusă.

”Știu că va fi o presiune în plus, și răbdare mai puțină, îmi asum asta, dar cred că e momentul ca cei care fac parte din această familie să-și unească forțele și să fie alături și de mine, dar cel mai mult ar conta acum să strângem rândurile și să fim aproape de această echipă, pentru că astfel ne va fi mult mai ușor să ne îndeplinim obiectivul și această echipă să rămână în prima Ligă. Eu cred foarte mult în asta, și țin foarte mult ca nimeni să nu se gândească că am venit la U Cluj ca să mă reactivez ca și antrenor.

Când Eugen Neagoe vorbea despre renunțarea la anumiți jucători, nu aveam de unde să știu din afară ce se întâmplă în lot. Mă uitam la jocul echipei, nu arăta rău, au fost momente bune și mai puțin bune. Acum, faptul că s-a renunțat la câțiva jucători în perioada respectivă, el știe mai bine. S-a renunțat la serviciile lui Romario Pires, dar eu am spus că el, ca jucător, ne mai poate ajuta pe parte sportivă. Sigur, îți pui un semn de întrebare când un jucător e dat afară, și atunci am apelat la conducere să-mi spună exact de înseamnă acest jucător pe partea umană. Dacă e serios, dacă se pregătește, dacă ne poate ajuta, dacă e nociv în grup, dacă e acceptat în grup ș.a.m.d. Am primit referințe foarte bune despre el, și am spus că avem nevoie de el.

În ce privește transferurile, ca să lămurim această problemă, n-o să le fac eu. N-o să discut cu jucători sau cu impresari. Voi face doar profilul jucătorului, Gabriel Giurgiu (directorul sportiv al clubului, n.red) se va ocupa, îmi va aduce 3-4 variante, eu le voi analiza, și voi alege jucătorul care se va potrivi”, a mai declarat Ioan Ovidiu Sabău.

”Pe mine ce mă interesează acum este să ne îndeplinim obiectivul anul acesta. Mai departe nu mă gândesc, pentru că vreau să-mi canalizez toată energia pe care o am , și am foarte, foarte multă energie după această perioadă foarte lungă, să fie focusată în acest sens. Și, repet, și suporterii să înțeleagă asta, am mare nevoie de unitate. Nu avem nevoie să fim dezbinați în această perioadă, pentru că devenim foarte slabi și vulnerabili. Trebuie să arătăm cu toții că facem parte din această familie a lui U. Îmi doresc să am măcar 50 la sută din susținerea pe care au avut-o la echipă Erik Lincar și Eugen Neagoe. Asta contează foarte mult pentru antrenori, au nevoie de încredere, au nevoie de liniște ca să poată lucra”, a încheiat antrenorul Universității Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut