Ioan Aurel Pop: Dacă am pune în prim plan munca, ne-ar merge mult mai bine 

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a declarat că românilor le-ar merge „mult mai bine” dacă ar pune „în prim plan munca” și a evocat discursurile lui Ion I. C. Brătianu de acum 100 de ani, informează AGERPRES.

„Sunt foarte bucuros că Ionel Brătianu, care și-a început activitatea ca ministru al Lucrărilor Publice în 1897, ne vede de acolo de sus, că noul Guvern al României a refolosit această sintagmă în numele unui minister. Și, chiar dacă unii vor spune că lucrări publice exprimă o noțiune vetustă, țara încă are nevoie de asa ceva pentru mulți ani şi e bine să ne gândim în continuare la lucrări publice, el a făcut-o cu brio înainte de a fi premier”, a afirmat Ioan Aurel Pop, marți, la evenimentul de lansare a bancnotei aniversare cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Ion I. C. Brătianu.

Președintele Academiei Române a evocat discursurile lui Brătianu, subliniind unul dintre acestea, ținut la Sibiu, în 1919, în care marele om politic a folosit „laitmotive extraordinare”, precum „datorie, ajutor între frați şi de trei ori cuvântul muncă”.

„Dacă noi ne-am ghida după aceste vorbe și dacă am pune în prim plan munca, sunt convins că ne-ar merge mult mai bine şi am înțelege gloria pe care au trăit-o românii acum 100 de ani, când Blaga îşi intitula un volum de poezie ‚Poemele luminii’. Poemele luminii nu se pot obține fără muncă, cred că acesta este mesajul pe care ni l-a trimis Ion. I. C. Brătianu peste timp”, a mai declarat Ioan Aurel Pop.

Președintele Academiei Române a participat la evenimentul de lansare a bancnotei aniversare cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Ion I. C. Brătianu, unde au fost prezenți, între alții, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, premierul Ludovic Orban și foști președinți ai PNL Valeriu Stoica și Călin Popescu Tăriceanu.

Articole din aceeasi categorie