Invitaţi de marcă la Techsylvania

La ediţia din acest an al evenimentului Techsylvania sunt invitaţi 50 de speakeri internaționali, oameni de decizie din companii precum Nike, BBC, Databricks, Doctor on Demand, Go-Jek, Grab sau Softbank Vision Fund, care vin în premieră în România.

La eveniment, care se va desfăşura între 8 şi 11 iunie, la BT Arena din Cluj-Napoca, sunt aşteptaţi peste 3.000 de participanți, printre care ingineri, fondatori, investitori, CEOs din domeniul IT și bancar, dar și antreprenori. Printre invitaţi se numără Ion Stoica – co-inițiatorul Apache Spark și co–fondatorul Databricks, o companie evaluată la 2,7 miliarde de dolari, cu clienți precum HP și Shell, Ajey Gore – CTO al Go-Jek, una dintre cele mai mari companii din Asia axată pe ride-sharing, logistică și plăți online, evaluată la 9,5 miliarde de dolari, Adam jackson – co-fondatorul Doctor on Demand, platforma de consultații și sfaturi medicale oferite on-line, care a atras investiții de 165 de milioane de dolari, Shane Luke – director senior al departamentului de AI și machine learning al Nike, şi Matthew Postgate – directorul tehnic și de produs al BBC. Softbank Vision Fund, un fond de investiții din USA care deține 100 de miliarde de dolari în administrare, va fi reprezentat de vice-președintele Sakashi Chhabra Mittal.

În 10 iunie, în paralel cu conferința, va avea loc ediția cu numărul patru a Startup Avalanche, o competiție internațională dedicată startup-urilor din toată lumea, organizată în parteneriat cu Risky Business. Echipele vor avea șansa să își prezinte proiectul în fața investitorilor. În doar trei ediții, peste 750 de startup-uri au aplicat în cadrul Startup Avalanche pentru a fi prezente la Techsylvania, iar 48 de proiecte din 20 țări au fost selectate pentru semifinale. Dintre acestea, unul a fost cumpărat – Ebriza -, 10 au avut parte de investiții majore, iar alte 17 au încheiat noi parteneriate. Astfel, 1 din 5 startup-uri prezente la Startup Avalanche a obținut o finanțare în urma participării.

Techsylvania a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa de Est, care reprezintă locul de întâlnire pentru sute de investitori și mii de profesioniști din sfera IT-ului și a afacerilor pe plan internațional din aproape 30 de țări. Techsylvania a adus în România, în cadrul celor cinci ediții anterioare, peste 100 de investitori. La ediția anterioară a evenimentului au fost prezenți 2.200 de oameni din 27 de țări.

Articole din aceeasi categorie