Investiții în educația clujeană: două școli se modernizează

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința din 23 martie, două proiecte privind aprobarea unor cheltuieli la două unități școlare din municipiul Cluj-Napoca.

Primul vizează LiceuL „Onisifor Ghibu”, clasele V-VIII. În luna aprilie a anului 2018 municipalitatea a depus în sistemul My SMIS proiectul „Modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădirile publice Liceul Onisifor Ghibu” clasele V-VIII”, în cadrul Axei prioritare 10-Îmbunătățirea infrastructurii educaționale-Prioritatea de investiții 10-1 Investițiile în educație și formare. Obiectivele specifice ale proiectului sunt îmbunătățirea și extinderea infrastructurii de învățământ a unității școlare, prin reabilitarea termică a corpului de clădire și construirea unui nou corp de clădire, pentru creșterea capacității instituției de învățământ, respectiv număr de elevi, săli de clasă, grupuri sanitare, vestiare și numai. Valoarea totală a proiectului este de 29.024.166,20 lei, inclusiv TVA, pentru categoriile de cheltuieli la care se aplică. Contrinuția municipiului Cluj-Napoca în cadrul proiectului este în valoare totală de 1.429.990,15 lei.

Cel de al doilea proiect pe care îl vor dezbate consilierii locali clujeni vizează Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”. Tot în luna aprilie a anului 2018 a fost depus proiectul „Modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădirile publice Școala Gimnazială „Nicoale Iorga”, în cadrul Axei prioritare 10-Îmbunătățirea infrastructurii educaționale- Prioritatea de investiții 10-1 Investițiile în educație și formare. Valoarea totală a proiectului este de 25.544.092,83 lei, inclusiv TVA, contribuția proprie a municipiului Cluj-Napoca fiind de 9.745.598,58 lei.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie