Investiție pe piața bancară românească

Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, a anunţat că a investit echivalentul în lei a 25 de milioane de dolari în obligaţiunile plasate pe piaţă de Banca Comercială Romana (BCR).


Potrivit IFC, această nouă investiţie va ajuta la creşterea accesului la finanţarea pentru locuinţe şi de asemenea va consolida sistemul bancar şi pieţele de capital din România. „Continuând colaborarea noastră din trecut cu BCR, intenţionăm să îmbunătăţim accesul la finanţare pe segmentul finanţării pentru locuinţe, cu un accent deosebit pe creditele ipotecare verzi. Mai mult, ne concentrăm pe consolidarea sistemului financiar şi al economiei în ansamblu în condiţiile în care băncile care vor avea aceste instrumente în bilanţul lor vor putea să traverseze o criză fără ca operaţiunile şi rolul lor în economie să aibă de suferit”, a declarat directorul regional al IFC, Vittorio Di Bello,
citat de Agerpres.
Săptămâna trecută, BCR a emis cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei din România, de un miliard de lei. Emiterea include obligaţiuni non-preferenţiale, cu o maturitate la 7 ani, urmând ca acestea să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti.
B
CR este client al IFC din 2003, pentru creditarea IMM-urilor şi finanţarea firmelor din agribusiness. IFC este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare, concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente, și prezentă în peste 100 de ţări. În 2019, IFC a investit peste 19 miliarde de dolari în societăţi private şi instituţii financiare din ţările aflate în curs de dezvoltare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut