Investiție majoră în modernizarea a două școli clujene

Două unități de învățământ din Cluj-Napoca au fost modernizate în cadrul unui program derulat cu fonduri europene. La Colegiul Tehnic „Ana Aslan” investiția a fost de 5 milioane de euro, iar la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” au fost finalizate lucrări în valoare de șase milioane de lei.

Colegiul Tehnic „Ana Aslan” cuprinde în total 17 săli de clasă și 10 laboratoare cu specific profesional (coafură, estetică, biologie, fizică şi informatică) dotate la standarde europene.

Clădirea folosește surse de energie regenerabilă pentru producerea energiei electrice – panouri fotovoltaice, iar pentru producerea de apă caldă – panouri solare integrate în sistemul automat de management al consumului (BEMS – Building Energy Management System). Sistemul de management energetic integrat permite și controlul corpurilor de iluminat (LED), controlul centralelor termice în condensaţie (cu randamente ridicate) şi controlul centralelor de tratare a aerului, montate în interior, pentru asigurarea aerului proaspăt în sălile de clasă şi în spaţiile anexe (bibliotecă, sală profesorală, birouri). Școala dispune și de o nouă sală de sport.

La Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (V-VIII) din cartierul Grigorescu, investiția a vizat construirea unui nou corp de clădire cu 33 de săli de clasă și 9 laboratoare, precum și extinderea și modernizarea sălii de sport.

„Prin finalizarea investiției municipalitatea vizează creșterea accesului, calității și atractivității educației prin dotarea cu echipamente didactice, echipamente IT, modernizarea utilităților și crearea de facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități în vederea reducerii abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii”, a declarat primarul Emil Boc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut