Investiţie de peste 10 milioane de lei la Institutul Inimii

Institutul Inimii pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca va beneficia de o finanţare de peste 10 milioane de lei de al Ministerul Sănătăţii pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie şi echipamente care au lipsit din dotarea institutului sau care nu acoperă necesitățile actuale.
„Institutul Inimii pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca se află în linia întâi a procesului de modernizare, care se desfășoară într-un context social dinamic, a cărui finalitate o constituie îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate acordate populației.
În acest an, ca urmare a fondurilor alocate de Ministerul Sănătății, beneficiem de suma de 10.553.000 lei, finanțare acordată pentru investiția în aparatură medicală de ultimă generație, echipamente care au lipsit din dotarea institutului sau care nu acoperă necesitățile actuale, datorită numărului tot mai mare și mai diversificat de investigații.
Toate demersurile, mijlocite și susținute prin implicarea Ministerului Sănătății și a autorităților locale, s-au concentrat în obiectivul primordial de a ajunge cât mai repede și mai aproape de inima pacienților.
În următoarea perioadă se vor regăsi în dotarea institutului, pe lângă aparatura uzuală, și alte echipamente complexe, de care dispun, în acest moment, doar câteva centre din țară, și care sunt de un real interes pentru evoluția actului medical și atingerea unor performanțe medicale ridicate, fără a mai fi necesară programarea pacienților la alte unități medicale’’ a anunţat managerul unităţii medicale Florin Crişan.
Printre echipamentele medicale ce vor fi achiziţionate se numără computer tomograf de ultimă generație, ecograf 4D de înaltă performanță, o stație de electrofiziologie modernă, aparate pentru circulație extracorporeală, un aparat ECMO precum și alte asemenea dotări. „Spre exemplu, prin achiziționarea aparatului ECMO, Institutul Inimii din Cluj-Napoca va deveni unul din cele 8 centre din țară prin care Ministerul Sănătății intenționează să deruleze, din acest an, programul AP-ECMO din cadrul Acțiunilor Prioritare ale Ministerului Sănătății.
Prin alocarea acestor fonduri și investițiile susținute de Ministerul Sănătății, venim în întâmpinarea tuturor pacienților care se adresează institutului nostru, în speranța că, în acest fel, vom reuși să acordăm servicii medicale complexe, de care bolnavii nu au beneficiat până în prezent, datorită lipsei din dotarea institutului a acestor mijloace performante de diagnosticare și tratament.
Preocupările noastre se focalizează astăzi pe utilizarea cu eficiență a resurselor umane, financiare și materiale de care dispunem, pentru a asigura asistența medicală la standarde cât mai ridicate’’, a anunţat managarul Institutului Inimii pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, Florin Crişan.
„Și nu ne oprim aici! Sănătatea oamenilor este prioritară și fundamentală, astfel încât vom continua să demonstrăm, prin fapte, că investițiile în sănătate sunt cele mai importante pentru binele comunității!’’, a mai precizat managerul unităţii medicale.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Investiţie de peste 10 milioane de lei la Institutul Inimii

  1. ovi

    Da educarea personalului de la urgenta cand se va face?????