Între dezvoltarea publicului și mediere culturală

Profesioniști din domeniul cultural și educațional se reunesc, timp de două zile, la Cluj-Napoca, pentru a explora spațiul dintre cultură și public, bunele practici și instrumentele care îi inspiră și îi provoacă să regândească relația cu publicul.

Dezbatarea va avea loc în cadrul primei ediții a Forumului Academiei Schimbării, ce se va desfăşura luni 18 noiembrie, la Cinema Arta și marți 19 noiembrie, la ClujHub, eveniment organizat de Centrul Cultural Clujean.

Prima zi este dedicată prezentărilor și discuțiilor despre dezvoltarea publicului și mediere culturală, oferind un context mai larg în care aceste abordări se intersectează și de dezvoltă una din cealaltă. Printre temele ce vor fi discutate se numără ”Publicul spațiilor de teatru independente”,
”Cu public, nu doar pentru public. Inspirație din câmpul medierii culturale” şi ”Itinerarii de recunoaștere, Contrasens & Bienala ArtEncounters”.

A doua zi a Forumului include ateliere și sesiuni de lucru în care profesioniști din domeniul cultural, și din domeniul educațional sunt invitaţi să participe la ateliere și sesiuni de lucru în care să învețe unii de la alții și să schimbe bune practici în domeniul medierii culturale. Printre altele se va discuta despre ”cât de pregătite sunt organizațiile culturale pentru publicul cu nevoi speciale” sau despre ”ce loc putem construi pentru mediere în educație și cultură”.

Cei 95 de membri ai Centrului Cultural Clujean sunt organizații și instituții culturale locale, universitățile clujene, cluburi de afaceri, asociații ale societății civile, administrația locală și județeană. Forumul Academiei Schimbării este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Articole din aceeasi categorie