Intră bani pe cardurile sociale. Cine le poate primi

Marți, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a virat 593.951.000 lei pentru alimentarea cu prima tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”. În 2023 se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calrde, la aproximativ 2,4 milioane de persoane aflate în situații de vulnerabilitate.

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. (…) Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a afirmat ministrul Marcel Boloș.

Separat de cei 2.372.974 de români care au deja card, au fost incluse pe listele de beneficiari eligibili actualizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale alte 46.130 persoane, pentru care urmează să se emită și distribuie cardul în cursul lunii viitoare.

Beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde: * pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii /casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din 2023 * copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din 2023 * familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din 2023 * familiile monoparentale ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din 2023 * familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social * persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale.

În 2022, românii eligibili au primit alte patru tranșe, în valoare totală de 1.000 de lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut