Interpret gherlean pe scena Sălii Radio București

Nu toată lumea are ocazia de a evolua pe scena prestigioasei Săli Radio București. În locul unde în ultimii ani au cântat renumiți artiști de talie europeană sau chiar mondială, în weekendul trecut și-a etalat talentul și interpretul de muzică populară din municipiul Gherla, Radu Lazăr.

El este deja binecunoscut publicului bucureștean prin desele apariții la diferite spectacole desfășurate chiar în Sala Radio. Acolo a cântat și duminică seara, în cadrul Concertului aniversar Elena Jurjescu Todi, „Ca în zi de sărbătoare”, organizat de Radio București cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră artistică. Pentru Radu Lazăr a fost o mare cinste de a evolua în compania unui număr de 9 mesageri ai folclorului nostru, în frunte cu Gheorghe Turda sau Mariana Ionescu Căpitănescu.

Invitatul gherlean a cântat la București piesele „Săraci vremuri de demult” și „Să fii popă nu-i ușor”, ambele primite cu multe aplauze și multă căldură de publicul prezent în sală. A acompaniat orchestra de muzică populară Radio, condusă de Adrian Grigoraș.

La sfârșitul anului trecut, Radu Lazăr a fost prezent la Concertul de colinde organizat de Radio București, dar a fost invitat și la o emisiune la TV Favorit. În funcție de evoluția pandemiei, în perioada următoare va mai cânta și la alte spectacole organizate în județul Cluj sau în alte localități din țară, el fiind laureatul mai multor festivaluri de folclor.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut