Interferențe culturale | Săptămâna franceză la Cluj-Napoca

Evenimentele organizate în orașul de pe Someș în jurul zilei de 14 iulie, data la care francezii marchează Ziua Națională, includ și o serie de manifestări artistice.

*marți, 12 iulie, ora 18:00*

În ambianța extrem de plăcută oferită de Casino-ul de pe lângă lacul Chios din Parcul Central, clujenii vor putea admira instalația Parliament of silence, creată în cadrul proiectului european Eurofabrique (Paris, 2022) de către studenții de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și partenerii lor francezi de la Școala Superioară de artă și design din Saint-Etienne. Ceremonia va fi deschisă de către fanfara militară a Diviziei 4 infanterie „Gemina” și se va încheia cu un concert susținut de artista Mădălina Coca, se arată în comunicatul trimis presei.

Întregul eveniment va avea loc în prezenţa domnului Antoine Roset, Consulul Franței în România și a domnului Pascal Fesneau, Consulul onorific al Franţei la Cluj.

*joi, 14 iulie, ora 19.30*

Ulterior, Ziua Franței va fi marcată printr-o proiecție specială a filmului francez „Iluzii pierdute”, regia Xavier Giannoli, o adaptare după romanul omonim al lui Honoré de Balzac. Pelicula va rula la Cinema Victoria. Accesul este liber, iar rezervarea unui loc se poate face completând formularul disponibil la adresa https://bit.ly/3bTX9HD.

Iluzii pierdute îi prezintă în distribuție pe actorii Xavier Dolan, Benjamin Voisin, Cécile de France, Vincent Lacoste și Gerard Depardieu. Producția a cucerit nu mai puțin de 7 Premii Cesar în 2022.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut