Interferențe culturale | Florin Olari, Geneze

Un apel la încântare și detașare de cotidian prin splendoarea pură a artei este lansat de Florin Olari și invitații săi cu ocazia evenimentului cultural-artistic găzduit de Casino Centru de Cultură Urbană din Cluj – Napoca. Expoziția de pictură intitulată sugestiv „Geneze” aduce în fața publicului iubitor de frumos o colecție de lucrări inspirate de simbolistica geometriei sacre.

Vernisajul va avea loc marți, 16 august, începând cu ora 17:00, prilej cu care vor lua cuvântul pr. prof. univ. dr. Ioan Bizău, scriitorul și pictorul Ion Cristofor și scriitorul Marius Țion. Moderatorul evenimentului este Ionuț Țene, șef Birou Învățământ Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Cluj – Napoca.

Manifestarea va fi completată de prestația Ansamblului de balet „Colibri” al Centrului Cultural Borșa – Maramureș și a Companiei artistice „Opera Vox”, se arată în comunicatul transmis presei.

Ulterior vernisării, expoziția va rămâne deschisă spre vizitare până în data de 21 august a.c.

Evenimentul Geneze este organizat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Centrul de Cultură Urbană, în parteneriat cu Opera Vox, Centrul Cultural al orașului Borșa și Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.

Florin Olari

Florin Olari este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, licențiat în Patrimoniu Cultural, Conservare și Restaurare (2004), cu un masterat în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca (2006). Și-a susținut lucrarea de disertație cu tema „Însemne Divine” sub coordonarea profesorului Ioan Sbârciu, iar în anul 2011 devine doctor în pictură, în cadrul aceleiași universități, cu teza intitulată „Simbolistica mierii, a fagurelui în cultura religioasă și laică”, sub îndrumarea profesorului Radu Solovăstru. Pictor de biserici, a fost prezent la numeroase expoziții de grup și personale, atât în țară cât și în străinătate.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut