Întâlnirea polițiștilor cu elevii din comunele Mintiu Gherlii și Sic

În ultimii ani tot mai multe accidente rutiere au avut loc în mediul rural și tot acolo a crescut și numărul infracțiunilor. Din păcate, în aceste probleme sunt implicați și copiii, chiar dacă nu la nivelul orașelor. Deci, nu e de mirare dacă polițiștii acordă o atenție tot mai mare prevenirii infracțiunilor la sate.

Astfel, polițiștii de la Secția 7 Poliție Rurală Gherla au organizat, zilele trecute, întâlniri cu elevii școlilor gimnaziale din comunele Mintiu Gherlii și Sic, pentru a crește gradul de siguranță al micuților, prevenirea violenței psihologice sau fizice în mediul școlar, dar și a implicării lor în evenimente rutiere. Într-un cadru interactiv, invitații au dezbătut cu aceștia felul în care se pot proteja de diverse infracțiuni, ce reguli de circulație trebuie să respecte atunci când se deplasează de la/ către școală, dar și când se află în timpul liber, alături de prietenii lor, cu bicicletele, trotinetele etc. De asemenea, regulile elementare de circulație au fost prezentate și în imagini video și pliante cu recomandări. La sfârșitul discuțiilor purtate cu elevii, în aceeași atmosferă relaxată, copiii au putut să afle răspunsul la diverse curiozități pe care le au despre meseria de polițist, dotările și echipamentul polițiștilor.

Au fost întâlniri deosebit de fructuoase, din care gazdele au avut multe de învățat, dar și cadrele Poliției au putut trage niște concluzii referitoare la prevenirea accidentelor de circulație sau reducerea numărului de infracțiuni, chiar dacă în cele două localități rurale din împrejurimile municipiului Gherla oamenii de ordine își fac pe deplin datoria. Atât la Mintiu Gherlii, cât și la Sic, polițiștii în fiecare dimineață supraveghează cu atenție deplasarea elevilor spre școală, acțiune în care sunt implicate și cadrele didactice.

Astfel de întâlniri între elevi și polițiști au avut loc recent și în comunele Bonțida și Iclod, unde aceste acțiuni educative sunt sprijinite de primăriile din cele două localități rurale de pe Valea Someșului Mic.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut