Întâlnirea nonagenarilor la Iclod

În ultimii ani, la Iclod au fost realizate multe obiective pentru tineret și amintim aici, printre altele, Complexul sportiv și noul Centru Cultural, dar edilii se gândesc și la oamenii de vârsta a treia din cele 5 sate componente ale comunei.

Exemplu concret în  această privință este „Întâlnirea nonagenarilor”, ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Cu această ocazie au fost felicitați 32 de cetățeni care au trecut de vârsta de 90 de ani, un moment de suflet atât pentru organizatori, cât și pentru invitați, ultimii sosind în sala modernului Centru Cultural din vecinătatea Primăriei însoțiți de soțiile sau de membrii de familie mai tineri.

Pensionarii cu plete albe au fost felicitați de primarul comunei Iclod, Emil Pîrțoc, care a înmânat sărbătoriților diplome și premii. Din programul întâlnirii nu a lipsit muzica. Pe scenă a evoluat Ansamblul de dansuri populare „Dansatorii de pe Someș”, îndrumat de Emil Bodea, tinerii jucăuși prezentând un obicei de nuntă din zona noastră, dar și două dansuri de pe Someș și din zona Chioarului. Momentele de muzică populară au fost susținute de tânărul interpret gherlean Bogdan Găbudean, o mare speranță a folclorului someșan. Cu toții au urat La mulți ani! nonagenarilor, dorindu-le multă sănătate și viață lungă. Cine știe, ei vor fi premiați și la împlinirea vârstei de 100 ani, unii dintre ei  apropiindu-se deja de această limită.

Tot în weekend, pe stadionul IclodArena s-au desfășurat și trei partide de fotbal din liga a IV-a, Primăria  comunei dorind să organizeze evenimente cultural-sportive, așa cum ne-a obișnuit la fiecare sfârșit de vară din ultimii ani.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut