Institutul Oncologic sărbătorește 95 de ani de activitate

Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca (IOCN) sărbătorește anul acesta 95 de ani de activitate.  Zilele Institutului se vor desfășura în perioada 14-18 iunie 2024, când în amfiteatrele IOCN vor avea loc mai multe manifestări. 

Printre acestea se numără întâlnirile sub titlul „Poveștile supraviețuitorilor”, „Forum gineco-oncologie”, prelegeri pe tema prevenție și screening, dezbateri privind psiho-oncologia și nutriția. „Zilele Spitalului sunt momentul potrivit pentru a reflecta asupra progreselor noastre, a obstacolelor pe care le-am depășit și a reușitelor pe care le-am obținut împreună. De asemenea, ne oferă șansa de a ne reîntâlni și de a consolida legăturile dintre noi, întărind astfel spiritul nostru de echipă.”, au transmis reprezentanții IOCN. De asemenea, în opinia acestora misiunea nobilă de îngrijire și vindecare a pacienților este o muncă de echipă: „În fiecare zi, ne străduim să oferim cel mai înalt standard de îngrijire medicală pacienților noștri și să le aducem alinare și vindecare. Această misiune nobilă este susținută de echipa noastră dedicată, de profesioniști devotați și de colaboratorii noștri de încredere.”

În prezent, IOCN dispune de 113 medici, iar anual realizează 90.022 consultații în ambulatoriu și un număr de 99.365 servicii medicale spitalicești. Tot anual are 20.971 pacienți spitalizați. Cei interesați să se înscrie la acțiunile din cadrul Zilelor Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca pot să se înscrie la:  https://register.medevents.ro/event/95

Reamintim faptul că Institutul Oncologic din Cluj-Napoca a fost fondat în anul 1929 de prof. dr. Iuliu Moldovan sub denumirea de ,,Institutul pentru Profilaxia și Tratamentul Cancerului” și este unul din primele centre medicale de profil din Europa. De-a lungul timpului, Institutul a cunoscut mai multe etape de dezvoltare sub conducerea unor mari personalități, activitatea acestuia urmărind tratarea pacientului oncologic, activitatea de cercetare în cancerologie și formarea specialiștilor oncologi. Medicul care a contribuit la modernizarea Institutului a fost prof. dr. Ion Chiricuță. De aceea, Institutul îi poartă acum numele. La nivel național, IOCN se distinge prin standardul înalt în ceea ce privește calitatea actului medical, tratarea multidisciplinară a pacientului oncologic, activitatea de cercetare, precum și formarea următoarelor generații de medici. Totodată, IOCN desfășoară o amplă activitate de învățământ și cercetare. Este singurul spital din România care a primit titlul de Centru European de Cancer din partea Organizației Europene a Institutelor de Cancer (OECI).

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut