Inspectorii școlari, atenționați să monitorizeze cazurile de gripă din școli

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, și ministrul Sănătății, Victor Sebastian Costache, au organizat miercuri, 22 ianuarie, o videoconferință cu inspectorii școlari generali, reprezentanții organizațiilor sindicale și ai asociațiilor de părinți, în care s-a discutat „problema numeroaselor cazuri de gripă și a deciziilor de suspendare a cursurilor în mai multe unități de învățământ”.

Monica Anisie a solicitat inspectoratelor școlare să monitorizeze „cu atenție” situațiile de criză ce pot apărea, să informeze Ministerul Educației în privința acestor cazuri și să țină permanent legătura cu direcțiile județene de sănătate publică, precum și cu directorii unităților de învățământ. De asemeni, informează un comunicat al MEC, a subliniat că „este imperios necesar să nu mai înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție din unitățile de învățământ”.

Ministrul Educației și ministrul Sănătății au anunțat încheierea unui protocol de colaborare „în vederea prevenirii și combaterii acestor situații pe viitor”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie