Înscrierile la Evaluarea Națională și Bacalaureat, până în 13 iunie

Situația școlară a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă se poate încheia până la data de 13 iunie 2023 – anunță Ministerul Educației. Tot până la aceeași dată au loc înscrierile la Evaluarea Națională și la examenul național de Bacalaureat.

 „În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educației continuă demersurile de adaptare a calendarelor activităților specifice de final de an școlar. În acest sens, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul ministrului Educației nr. 4.429/2023 pentru modificarea și completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului școlar 2022 – 2023, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, pentru clasele a VIII-a, a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 13 iunie 2023” – precizează un comunicat al ministerului.

Aceeași sursă menționează că tot joi a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul ministrului Educației nr. 4.428/2023 pentru modificarea Anexei la ordinul ministrului Educației nr. 5.241/2022 privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2022 – 2023. Documentul prevede că înscrierea la Evaluarea Națională va avea loc până la data de 13 iunie 2023.

În ceea ce privește înscrierile la examenul național de Bacalaureat, Ministerul Educației anunță că a transmis inspectoratelor școlare județene, prin nota nr. 1.416/2023, informații privind prelungirea perioadei înscrierii candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat 2023 până la data de 13 iunie. Același document conține și informații privind prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, de comunicare orală în limba maternă și într-o limbă de circulație internațională, respectiv de evaluare a competențelor digitale, până la data de 23 iunie, astfel: 14 – 16 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A; 15 – 19 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B; 16 – 20 iunie – evaluarea competențelor digitale – proba D; 21 – 23 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut