Înscrieri pentru Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate

Data limită pentru înscrierea în concursul „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”, ediția a XII-a, organizat de Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), este 31 ianuarie.

În concurs se poate înscrie orice student sau absolvent român care a studiat în străinătate (inclusiv prin programele Erasmus) sau în țară, în decursul anului academic 2019-2020. De asemeni, orice persoană poate nominaliza studenți sau absolvenți români din străinătate și din țară prin completarea formularului de recomandare disponibil la https://lsrs.ro/gala-lsrs-2021/.

La ediția din acest an vor fi acordate premii la categoriile: Studentul Român al Anului din Europa – Nivel Universitar (licență și masterat); Studentul Român al Anului din Europa – Nivel Post-Universitar (doctorat și post-doctorat); Studentul Român al Anului din America de Nord; Studentul Român al Anului de pe alte Continente; Studentul Român al Anului din cadrul ERASMUS; Studentul Anului în România; și Premiul Special în Arte (adresat și studenților din România).

Din juriul concursului fac parte personalități din diverse domenii, între care reprezentantul diplomatic al României în Republica Italiană, ambasadorul George Bologan, precum și personalități din lumea academică – președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babes-Bolyai, Daniel David și fizicianul Cristian Presură, cercetător în cadrul companiei Philips în Olanda.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Ligii Studenților Români din Străinătate din 28 martie, eveniment ce va avea loc online. Evenimentul va marca celebrarea celor doisprezece ani de activitate ai Ligii Studenților Români din Străinătate, dar și abordarea unei noi viziuni strategice a organizației, cu ocazia intrării în cea de-a doua decadă a existenței sale, precizează organizatorii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut