Înscrieri în programul „Hai la Olimpiadă!”

Programul „Hai la Olimpiadă!” continuă și în anul școlar 2021-2022, prin susținerea a 54 de centre de pregătire pentru performanță, organizate pentru copiii din sistemul public de învățământ care vor să se pregătească la un nivel competitiv la matematică, fizică și informatică.

Până în 11 octombrie, copiii pasionați de studiul uneia dintre cele trei materii se pot înscrie într-unul dintre centrele organizate în 26 de localități, între care și municipiul Cluj-Napoca.

Programul ”Hai la Olimpiadă!” a fost lansat de Fundația eMAG în anul 2012, cu intenția de a oferi sprijin tuturor celor care doresc să facă performanță în educație, copii și profesori deopotrivă. În ciuda restricțiilor impuse de pandemie, în anul școlar 2020-2021, peste 5.000 de copii au continuat să studieze în centrele de pregătire pentru performanță, sub îndrumarea a 341 de profesori de elită. „Împreună cu toți acești profesori speciali, este susținută pregătirea unor noi generații, copii ce vor deveni la rândul lor profesori, formatori de opinie, profesioniști” – precizează inițiatorii programului.

Potrivit acestora, pe lângă susținerea celor 54 de centre, programul „Hai la Olimpiadă!” include și sprijinirea pregătirii și participării elevilor români la olimpiadele internaționale de fizică, matematică și informatică. Doar în ultimul an școlar, participanții din România (opt elevi) au câștigat patru medalii de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică, trei medalii de argint, două de bronz și o mențiune la Olimpiada Internațională de Matematică.

Din cauza măsurilor impuse pentru prevenirea pandemiei, în anul școlar 2020-2021 concursurile școlare oficiale au fost anulate, fiind organizate doar cele pornite din inițiativa unor grupuri de profesori pasionați, cărora programul „Hai la Olimpiadă!” le-a fost partener. Susținerea acestor concursuri a avut un rol esențial în menținerea interesului pentru studiu și competiții al copiilor interesați în a face performanță – mai precizează inițiatorii programului.

În acest an școlar cursurile de pregătire, care sunt gratuite,  se vor ține fizic sau on-line, în conformitate cu normele impuse pentru fiecare localitate. Detalii despre cum se derulează programul și care este modalitatea de înscriere sunt accesibile pe site-ul https://hailaolimpiada.ro/

***

Programul ”Hai la Olimpiadă!” se adresează comunităților de profesori și elevi care urmăresc performanța la matematică, fizică, astronomie și astrofizică, chimie și informatică. În afara sprijinului acordat loturilor selectate pentru concursurile internaționale și celor mai importante concursuri naționale, începând din 2013, Fundația eMAG a lansat o rețea de centre de pregătire la care poate aplica orice elev din sistemul public de învățământ care dorește să se antreneze pentru concursurile locale sau naționale.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut