Înscrieri în etapa națională a Campionatului European de Securitate Cibernetică

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a anunţat startul înscrierilor pentru ediţia a doua a etapei naţionale a Campionatului European de Securitate Cibernetică – #RoCSC21, data-limită până la care pot fi transmise aplicaţii fiind 28 august.

Pe lista regulilor de testare se află orice tentativă de atac prin metode de tip Denial Of Service a scoreboard-ului sau a celorlalte servicii va conduce la descalificare. Clasificarea câştigătorilor se face după punctajul total la sfârşitul competiţiei naţionale. În caz de egalitate, departajarea se va face după timpul de execuţie a task-urilor.
Programul include, în primă fază, înscrierile în concurs, până în 28 august, iar apoi desfăşurarea competiţiei în sistem online (28 – 29 august), în urma căreia primii 10 clasaţi din categoriile juniori şi seniori vor primi premii. În 4 septembrie va avea loc premierea câştigătorilor şi anunţarea componenţei echipei naţionale a României la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC21), după care, în perioada 16 – 19 septembrie, va fi organizată o sesiune de training cu specialişti din domeniu în vederea participării la competiţia europeană.

Participanți și premii

La concurs pot participa tineri dornici să îşi demonstreze abilităţile, care se pot înscrie online până în ziua concursului. Participanţii se vor întrece pe trei categorii de concurs: * Juniori (16 – 21 ani) * Seniori (22 – 26 ani) * Open (orice vârstă).
Premiile oferite: * Juniori (Locul I: 2.000 euro; Locul II: 1.000 euro; Locul III: 500 euro; Locurile 4-10: premii speciale) * Seniori (Locul I: 2.000 euro; Locul II: 1.000 euro; Locul III: 500 euro; Locurile 4-10: premii speciale).
Participarea la concurs este gratuită, iar participanții vor trebui doar să-şi demonstreze abilităţile în domenii precum: mobile & web security, crypto, reverse engineering sau forensics. Primii clasaţi vor avea șansa de a reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică – ECSC21.
Pentru a fi eligibili pentru premii, jucătorii trebuie să trimită prezentarea soluţiilor la contact@cyberedu.ro. Jucătorii care participă la categoria Open vor primi doar puncte pe platforma CyberEDU şi nu sunt eligibili pentru premii.
Testările vizează capitole de securitate (Reverse Engineering, Exploitation, Forensics, Web Application hacking, Crypto). Anumite taskuri pot avea componente din mai multe capitole, scopul fiecărui task este de a obţine o informaţie (denumită în mod tradiţional „flag”) inaccesibilă în mod obişnuit, dată fiind protecţia oferită de sistemele de securitate. „În fiecare task există o problemă de securitate care ne permite (prin analiza de cod şi exploatarea sa) să ajungem la flag”, spun organizatorii.
Detalii referitoare la materialele educaţionale recomandate sunt disponibile la adresa https://www.cybersecuritychallenge.ro/etapa-national/.

Competiția #RoCSC21 este organizată de Centrul Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice – ANSSI, alături de Orange România, Bit Sentinel, CertSIGN, Cisco, PaloAlto Networks. Anul trecut, prima ediţie a competiţiei naţionale de securitate cibernetică a substituit etapa finală a European Cyber Security Challenge 2020 (ECSC), amânată din cauza pandemiei, şi care urma să aibă loc pe 24 noiembrie 2020, la Viena.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut