Infractorii cibernetici au luat în vizor utilizatorii de Netflix

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) informează asupra unor mesaje false, transmise pe mail, prin care abonaţii unor servicii, precum Netflix, sunt atenţionaţi să îşi valideze detaliile de card pentru a păstra subscripţia la serviciu.

„Atenţie la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienţi ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertaţi despre faptul că trebuie să-şi valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripţia la serviciu! Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda şi nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecţionează potenţiala victimă către un site de phishing”, explică experţii DNSC într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.
Ei subliniază că, pentru a antrena utilizatorii din România să identifice şi să evite cele mai întâlnite ameninţări din mediul online la adresa utilizatorului obişnuit, DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot accesa pentru a-şi îmbunătăţi şi perfecţiona rutina esenţială de securitate cibernetică.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut