Infracţiuni mai puţine în Cluj

Numărul infracţiunilor este în judeţul Cluj în scădere cu 5,82% faţă de 2010, se arată într-un comunicat transmis miercuri de IPJ Cluj. “Din analiza activităţii a rezultat că, în pofida crizei financiare pe care o parcurgem, fenomenul infracţional la nivelul judeţului Cluj s-a diminuat, înregistrîndu-se o scădere procentuală de 5,82% a faptelor penale sesizate faţă de perioada similară a anului 2010 (locul 24 la nivel naţional).

În ceea ce priveşte infracţionalitatea contra persoanei se constată o scădere cu 11,69% a numărului de fapte sesizate. Criminalitatea de mare violenţă reprezintă 1,19 % din totalul infracţiunilor contra persoanei şi 1,59 % din totalul infracţiunilor contra vieţii, integrităţii şi sănătăţii”, se precizează în comunicat.

Datele IPJ sînt pentru primele nouă luni ale anului şi, conform acestora, au scăzut şi infracţiunile de natură economico-financiară. “Infracţionalitatea economico-financiară sesizată a scăzut cu 34,95%, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire a siguranţei mediului de afaceri din judeţul Cluj”, se mai spune în comunicat, menţionîndu-se că au scăzut cu 10,45% şi numărul infracţiunilor stradale sesizate.

Articole din aceeasi categorie