Induceau în eroare diverse persoane prin oferirea spre închiriere a unor cabane

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale au demarat, în cursul lunii decembrie 2020, din oficiu, ample activități investigative, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, falsuri privind identitatea și uz de fals.

„Cu ajutorul unor anunțuri online, bănuiții induceau în eroare diverse persoane prin oferirea spre închiriere a unor cabane presupuse a fi situate în zone turistice ale țării (comuna Gilău, județul Cluj, comuna Horea, județul Alba, comuna Părăieni, județul Hunedoara, comuna Breaza, județul Prahova), solicitând sume de bani cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, cu titlu de avans, fără ca serviciile respective să fie onorate. Până în prezent, prejudiciul stabilit este de aproximativ 41.000 de lei, însă în cauză există indicii că valoarea acestuia ar putea fi de peste 100.000 de lei” – informează IPJ Cluj.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, cercetările au fost extinse, fiind puse în executare 9 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Argeș și Vâlcea, fiind ridicate bunuri susceptibile de a face obiectul activității infracționale. Trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor au fost reținute pentru 24 de ore, iar ulterior arestate preventiv. Cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Au fost identificate 29 de persoane vătămate, însă până în prezent nu a fost stabilit cu exactitate numărul acestora. Persoanele care au fost victimele infracțiunilor cercetate în cadrul dosarului penal (persoane care au fost păgubite în perioada septembrie – decembrie 2020, sub pretextul închirierii unor cabane la munte în perioada Revelionului, în județele Cluj, Alba, Hunedoara și Prahova) și care nu au sesizat până în prezent organele de poliție, sunt invitate să se adreseze Poliției municipiului Cluj-Napoca.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut