Încotro o va lua UDMR?

Ministerul Finanţelor a publicat marţi proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung pentru care Guvernul intenţionează să îşi angajeze răspunderea în Parlament.

Măsurile anunțate au stârnit critici și reacții, iar acum, după ce a văzut proiectul, opoziția este hotărâtă să depună moțiune de cenzură.

Zilele acestea, se poartă negocieri serioase între UDMR și actuala putere, pentru susținere. În același timp, și opoziția curtează Uniunea, pentru a strânge semnături în vederea moțiunii de cenzură anunțată.

Deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, crede că UDMR se va alătura puterii în ce privește măsurile fiscale anunțate de premierul Marcel Ciolacu. În opinia sa, Uniunea nu va susține moțiunea de cenzură pe care opoziția intențintenționează să o inițieze împotriva guvernului.

“UDMR a făcut în mod evident o înțelegere, un blat, cu guvernul, nici măcar nu a votat moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Rafila, s-a abținut. Din datele noastre, chiar după ce aparent, formal UDMR a ieșit de la guvernare, membri ai UDMR din eșaloanele 2 și 3 din guvern și instituții și-au păstrat funcțiile. Deci UDMR, la nivel de eșalon 2 și 3 încă guvernează, participă la guvernare și ca atare nu va semna o moțiune de cenzură.

(…) Este o minicună că UDMR a ieșit de la guvernare, nu a ieșit propriu zis de la guvernare. Marți a avut loc la grupul parlamentarilor UDMR de la Camera deputaților o întâlnire între ei și premierul Ciolacu. În următoarea zi nu au votat moțiunea simplă, care până la urmă este o chestiune simbolică, deci nici măcar simbolic nu au mai votat împotriva guvernului. Sunt convins că nu vor semna și nu vor vota o moțiune de cenzură și știindu-le istoricul și capacitatea de negociere vor negocia tot mai mult pentru a obține tot mai mult din partea unui guvern slab cum este Guvernul Ciolacu. Foarte probabil se vor situa de partea puterii, doar dacă nu vor obține nimic, nicio concesie în aceste reglementări vor vota contra, dar probabilitatea este mică”, a spus parlamentarul clujean, în cadrul unei conferințe de presă.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut