Început de săptămână „fierbinte” pentru pompierii rămași în țară

În timp ce colegii lor trimiși în Grecia luptă cu flăcările, pompierii rămași în țară trebuie să facă față provocărilor cotidiene, care nu sunt, deloc, puține și nici ușoare.

În cursul zilei de luni, la nivel național, 1.290 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (273 cazuri), urmată de județele Constanța (89 cazuri), Cluj (60 cazuri) și Timiș (55 cazuri). În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

„Dintre cele 196 de incendii la care au intervenit pompierii, peste 80% au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 390 ha. În cazul incendiilor de vegetație uscată flăcările se întind cu repeziciune, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii” – precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, IGSU face apel la cetățeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor, atenționând, totodată, că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut