Început de an nou școlar și pentru persoanele private de libertate

O festivitate de deschidere a noului an școlar a avut loc luni, 13 septembrie, și la Penitenciarul Gherla, pentru persoanele private de libertate.

La festivitate au participat cadrele didactice care vor preda materiile de curs pe întreaga durată a anului școlar și lucrători ai serviciului reintegrare socială din cadrul penitenciarului.

Conform celor anunțate de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, agent principal de poliție penitenciară Marina-Florina Oltean, în anul școlar 2021 – 2022 au fost înscrise 62 persoane private de libertate, din care: nivel primar – 16 elevi; nivel gimnazial – 24 elevi; nivel liceal, profil tehnlogic – 21 elevi. Marți, 14 septembrie, la Secția Exterioară Cluj-Napoca va avea loc festivitatea de deschidere a noului an școlar – Programul „A doua Șansă” pentru 10 persoane private de libertate, femei.

Ca și în anii anteriori și în acest an, pregătirea elevilor va fi susținută de cadre didactice din cadrul Liceul Tehnologic Special Dej.

„Administrația penitenciarului a pregătit corespunzător spațiile pentru desfășurarea activităților educative, punând la dispoziția elevilor și profesorilor 6 săli de clasă, o cancelarie, o bibliotecă, dar și rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi. Educația persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administrația penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea lor pentru revenirea în societate și sporirea șanselor de reintegrare în societate” – precizează Marina-Florina Oltean.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut