Începe simularea Evaluării Naționale

Un număr de 4508 elevi clujeni din clasele a VIII-a sunt așteptați, săptămâna viitoare, să susțină probele scrise ale simulării examenului național de Evaluare Națională.

Simularea examenului începe luni, 29 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 30 martie, se va desfășura proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 31 martie, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă.

La nivelul județului Cluj, simularea examenului de Evaluare Națională se va desfășura în 133 de unități de învățământ preuniversitar, dintre care 42 sunt din municipiul Cluj-Napoca. De altfel, din totalul elevilor înscriși pentru simulare, 2.164 sunt din municipiu.

„Probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, sesiunea martie 2021, încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a evita interacțiunea elevilor din clase diferite. Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se va susține simularea examenului național de Evaluare Națională au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii claselor a VIII-a vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru” – precizează Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Totodată, IȘJ Cluj reamintește că, în acord cu prevederile legale în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ în care se desfășoară simulările examenului au obligația de a asigura în sălile de clasă toate măsurile igienico-sanitare, de prevenire și protecție, pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov 2.

Rezultate simulării examenului vor fi comunicate elevilor în 16 aprilie. Acestea nu vor fi publice și nu vor fi afișate. La solicitarea elevilor, respectiv a părinților, notele vor putea fi trecute în catalog.

Inspectorul școlar general Marinela Marc reamintește elevilor că simularea le oferă oportunitatea de a se acomoda cu condițiile de desfășurare a examenului, cu structura subiectelor și cu completarea datelor pe foile tipizate de examen. „Cu atât mai mult, în acest an școlar dificil, în care, în funcție de rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire de pe raza localităților, foarte puțini elevi din clasa a VIII-a au participat la activități de învățare față în față, consider că este important pentru ei, ca, înainte de susținerea primului examen important din viața lor de elevi, să  participe la o evaluare standardizată, care să le ofere, atât lor, cât și cadrelor didactice, un feed-back obiectiv asupra nivelului de cunoștințe și să dea posibilitatea reglării demersului didactic pentru perioada următoare” – declară șefa IȘJ Cluj.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut