Începe pregătirea terenului pentru amenajarea primului tronson al centurii metropolitane

Lucrările la primul tronson al centurii metropolitane a municipiului Cluj-Napoca vor demara astăzi, 24 mai, a anunțat primăria clujeană. Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a transmis că a semnat autorizația de construire pentru modernizare acestui drum vital pentru comunitate.

„Modernizarea drumului DN1 de la km 481+500 la km 483+655(ieșirea din Cluj Napoca până la Spitalul Regional de Urgență) va aduce o serie de îmbunătățiri importante, inclusiv extinderea la trei benzi pe sens, una dedicată transportului public și vehiculelor speciale, precum poliția, salvarea și pompierii. De asemenea, se vor realiza lucrări impresionante, precum podul peste Valea Gârbăului și pasajele pentru pietoni și accesul la giratoriu.

Proiectul va include și facilități pentru bicicliști și pietoni, cu piste dedicate și trotuare pe ambele părți ale drumului. De asemenea, se va reloca o serie de rețele importante, precum cele de telecomunicații, electrice, gaze naturale și apă și canalizare, pentru a asigura o infrastructură modernă și durabilă. 🚴‍♂️ 🚶‍♀️

Lucrările vor începe în data de 24.05.2024, cu relocarea rețelelor între km 483+280 și km 483+655. Această etapă este crucială pentru pregătirea terenului pentru modernizarea drumului și va include relocarea rețelelor de gaze naturale, telecomunicații, electricitate”, a spus primarul Pivariu.

Acest tronson al centurii metropolitane are ca termen de șantier 14 luni, valoarea lucrărilor fiind de 22,4 milioane euro cu TVA.

Practic se va extinde la 6 benzi de circulație zona DN1 Cluj-Florești până la Spitalul Regional de Urgență – câte o bandă pe sens va fi dedicată transportului în comun, salvărilor, poliției, pompierilor.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut