Începe FestLit Cluj, ediția a X-a

În perioada 7 – 9 iunie a.c., are loc cea de-a zecea ediție a evenimentului FestLit Cluj, în cadrul căruia scriitori români contemporani revin în mijlocul publicului pentru trei zile încărcate de literatură, culoare și sens.

Astfel, miercuri, 7 iunie, de la ora 17.30, este programată deschiderea festivă, prilej cu care organizatorii au pregătit Rondul de gală („Sub semnul lui Eminescu”), la Muzeul de Artă Cluj-Napoca (în curtea interioară a Palatului sau în Sala Tonitza, în funcție de condițiile meteo). La muzeu vor putea fi admirate lucrările Laurei Poantă, reunite sub titlul Cantemiresca 300. Joi, 8 iunie, de la ora 11, la sediul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” va avea loc o întâlnire cu cititorii și bibliotecarii, iar de la ora 17, la sediul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor (str. Universității nr. 1) va fi găzduit un simpozion, tema ediției fiind Lumea din cuvinte. Realitate și ficțiune. Totodată, va fi lansată antologia omonimă, coordonată de Irina Petraș, și va fi anunțat manuscrisul câștigător în cadrul concursului pentru tineri scriitori FestLit Cluj. Cei prezenți vor putea, de asemenea, vizita expoziția colectivă de la Galeriile Steaua, intitulată Salonul de mai al scriitorilor. Vineri, 9 iunie, în intervalul 10 – 12, la Grădina Botanică „Alexandru Borza” (sau, în funcție de vreme, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei) vor avea loc o promenadă și mini recitaluri filmate la Grădina Japoneză și la sere, sub genericul „Risipei se dedă florarul…”

FestLit Cluj este organizat de Uniunea Scriitorilor din România, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Editura Școala Ardeleană, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Județean Cluj.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut