Începe barajul dintre U Cluj și Dinamo | Erik Lincar: Am venit la Cluj cu un singur obiectiv, și anume promovarea în Liga I

Antrenorul Universității Cluj a ținut să aducă câteva lămuriri în legătură cu acuzațiile ce i s-au adus cum că n-ar f dorit să câștige în ultima etapă pe terenul Concordiei Chiajna: ”Mărturisesc că n-am făcut niciodată, nici în perioada în care eram jucător, dar nici în cea de antrenor, jocul nimănui, și nu am fost recompensat cu nimic astfel încât să mă vând vreodată. Pot merge cu oricine, oricând, la testul poligraf. Erik Lincar nu s-a vândut niciodată, și nici nu va face asta în viața asta!”

De asemenea, antrenorul ”Șepcilor roșii” a făcut referire la unele declarații apărute în spațiul public, conform cărora U Cluj nu-și dorește promovarea în Liga I: ”Oameni buni, anul trecut când am venit aici, promovarea era singurul meu obiectiv. În momentul în care am semnat cu această echipă, n-am primit mesaje de felicitare, ci doar mesaje prin care eram întrebat dacă știu unde mă duc, dacă știu în ce m-am băgat. Acest lucru nu m-a descurajat și am încercat să fac tot ce știu mai bine aici, alături de jucători și de cei din club. Nimeni, și niciodată, n-a făcut niciun fel de presiune asupra mea. Consider, și mă uit în ochii oricui, că am încercat să fac tot ce este mai bine pentru această echipă, și nu voi accepta niciodată ca cineva să spună că ne-am vândut, sau că o să ne vindem cuiva.

Ne pare rău că n-am reușit promovarea directă, suntem dezamăgiți, pentru mine e a treia oară când am avut șansa să promovez, dar n-am reușit asta, am pierdut mereu la mustață sau din alte cauze, dar mai am acum și a patra șansă, barajul cu Dinamo.

Știu că galeriile sunt înfrățite, știu că există o frăție, dar asta nu înseamnă sub nicio formă că jucătorii, eu,  nu vor încerca să dea totul pe teren și să încerce să promoveze din această dublă în Liga I. Că lumea va fi fericită, că lumea va fi supărată, nu este problema mea”.

În ce privește partida de sâmbătă cu Dinamo, Lincar a declarat că aceasta va fi urmărită la televizor de milioane de oameni, o șansă uriașă pentru jucători: ”Am vorbit cu ei toată săptămâna și le-am explicat la ce expunere ajung jucând acest baraj cu Dinamo. Au o șansă enormă să demonstreze tuturor că și ei sunt jucători de prima ligă. Dinamo e o echipă cu jucători de valoare, foști internaționali, îi respectăm, dar, în același timp, moi ne numim U Cluj. Cred cu tărie în promovare, trebuie să avem încredere, să fim puternici și să demonstrăm tuturor că în fotbal se poate întâmpla orice.”

Dusan Uhrin: ”Vom face tot posibilul să rămâmem în Liga I”

Antrenorul formaţiei Dinamo Bucureşti, Dusan Uhrin Jr, a afirmat și el, joi, într-o conferinţă de presă, că obiectivul principal al echipei sale este menţinerea în Liga I de fotbal şi că va face tot posibilul pentru acest lucru în barajul cu Universitatea Cluj.

„Va fi foarte dificil, dar sunt încrezător că vom face un meci bun. Obiectivul nostru este să rămânem în Liga I şi vom face tot posibilul pentru asta. Suntem siguri că va fi un meci dificil, nu va fi uşor, dar totul depinde de noi. Asta e realitatea. Trebuie să fim organizaţi şi concentraţi. Ştim că au jucători buni, nu sunt jucători de liga a doua, de aceea trebuie să fim foarte concentraţi. Am încercat să pregătesc bine echipa pentru acest baraj. Cel mai important pentru noi este să fim concentraţi. Nu ştiu dacă este cel mai important meci din istoria lui Dinamo, dar pentru noi în acest moment este un meci foarte important. Şi nu va fi uşor, ne respectăm adversarul. Eu sunt încrezător, chiar dacă ştiu că nu va fi uşor pentru noi. Dar trebuie să fiu încrezător, e normal”, a mai declarat Dusan Uhrin Jr.

Primul meci din barajul de menţinere în Liga I, dintre Dinamo şi Universitatea Cluj, se va disputa sâmbătă, de la ora 20:30, pe Cluj Arena. Returul e programat pe 29 mai, la Bucureşti.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut