Începând de luni, se pot cumpăra de titluri de stat

Începând de luni, 7 februarie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,50%, 5% și 5,35%.

Titlurile, au valoare nominală de 1 leu, sunt în forma dematerializată, și pot fi cumpărate:
* între 7 – 24 februarie online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV; operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului; detalii privind subscrierile online sunt disponibile la adresa https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/ghid-tezaur-online și https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/tezaur-online * între 7 – 25 februarie de la unitățile Trezoreriei Statului * între 7 – 24 februarie în mediul urban, respectiv între 7 – 23 februarie în mediul rural, prin subunitățile poștale ale Poștei Române.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, și poate anula subscrierea efectuată în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Pentru cumpărarea de titluri sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe site-urile www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică) și www.posta-romana.ro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut