Încep probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a

În perioada 25-28 mai 2021, la nivelul județului Cluj, 5.918 de elevi din clasele a II-a, dintre care 4.207 din mediul urban și 1.711  din mediul rural, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a. La nivelul municipiului Cluj-Napoca probele vor fi susținute de 3.095 elevi, dintre care 2.816  provin din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, iar 279 sunt elevi din unitățile de învățământ private.

Marți, 25 mai, elevii claselor a II-a vor susține proba scrisă la Limba română/ Limba Maternă, de evaluare a competențelor de producere a mesajelor scrise. Miercuri, 26 mai,  se va desfășura proba de evaluare a competențelor de receptare a mesajelor citite, la disciplinele Limba română/ Limba Maternă.  Joi, 27 mai, elevii claselor a II-a vor susține proba de evaluare a competențelor la disciplina Matematică.

Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține vineri, 28 mai, proba de evaluare a competențelor de receptare-producere a mesajelor scris-citite în limba română.

Conform celor anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a se desfășoară cu prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a se evita interacțiunea celor din clase diferite. Timpul alocat fiecărei probe este de 30 de minute, iar administratorii acestor evaluări sunt învățătorii de la fiecare clasă a II-a.

Rezultatele obținute de elevi la aceste probe nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează, ci se comunică individual fiecărui elev și părinte.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut