Încep probele scrise ale Bacalaureatului

Un număr de 4.578 de candidați, dintre care 623 de absolvenți din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie.

Examenul începe luni, 22 iunie, cu proba la limba și literatura română – proba E a), urmată, în 23 iunie, de proba la limba și literatura maternă – proba E b). În 24 iunie este programată proba obligatorie a profilului – proba E c), iar în 25 iunie, proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d). Rezultatele la probele scrise vor fi afișate în 30 iunie, până la ora 12:00, și tot în aceeași zi, între orele 16:00 – 20:00, dar și în 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00, vor putea fi depuse contestațiile. Contestațiile vor fi soluționate în perioada 1 – 4 iulie, rezultatele finale urmând a fi afișate în 5 iulie.

La Cluj, probele scrise se vor desfășura în 51 de centre de examen, organizate în aproape toate liceele din județ.

Potrivit declarației inspectorului general Marinela Marc, președintele comisiei județene de Bacalaureat, examenul se va desfășura în aceleași condiții de siguranță ca examenul de Evaluare Națională: triaj epidemiologic zilnic, circuite de acces, gel dezinfectant în fiecare sală de examen, măști, măsuri de distanțare fizică etc.

„Știu că ați muncit mult și sunt sigură că o să reușiți să treceți cu bine examenul maturității, singurul care vă permite accesul real spre desăvârșirea studiilor în mediul academic, ceea ce vă va crește șansele integrării cu succes pe piața muncii. Nu vă lăsați amăgiți de falsele modele care promovează calea ușoară de a reuși în viață, pentru că viața ne-a demonstrat că nu este așa și că nu veți putea reuși decât prin printr-o foarte bună pregătire, prin cunoștințe de cultură generală și de specialitate. Vă urez tuturor să aveți încredere în voi, să gândiți pozitiv în această perioadă și să fiți convinși că efortul depus în activitățile de pregătire vă va aduce rezultate pe măsură. Tuturor, mult succes!” – este mesajul transmis candidaților de inspectorul școlar general Marinela Marc.

M. T.

Articole din aceeasi categorie