Incendiu pe strada Târgului, din Huedin

Trei autospeciale pentru stins incendii și un echipaj SMURD, dislocat preventiv, au intervenit duminică dimineața pentru a lichida flăcările care au cuprins o casă de locuit situată pe strada Târgului din orașul Huedin.

„Solicitarea pentru intervenție a fost înregistrată în jurul orei 10:10, iar la fața locului pompierii au găsit acoperișul casei cuprins în totalitate de flăcări, și care erau pe punctul de a se propaga la acoperișul casei alăturate. Operațiunile pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor negative ale acestuia au durat mai bine de trei ore, având în vedere că în pod erau depozitate foarte multe materiale, cele mai multe de natură textilă, ce au trebuit răscolite și evacuate pentru a stinge în totalitate focarele care ardeau mocnit” – a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, lt.col. Andrei Biriș.

Flăcările au distrus acoperișul casei, și au deteriorat încăperile de la parter. Intervenția promptă a pompierilor și eforturile susținute, pentru a evacua și răscoli toate bunurile din podul și încăperile casei, au evitat extinderea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Cercetările preliminare au dus la concluzia că incendiul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut