Incendiu la o gospodărie din Vad

Pompierii din Detașamentul Dej au intervenit în noaptea de luni spre marți cu două autospeciale pentru a stinge flăcările care cuprinseseră o casă și mai multe anexe din localitatea Vad.

Flăcările au distrus bucătăria de vară, o lemnărie cu 15 mc de lemne, acoperișul grajdului cu cca 5 tone de fân, acoperișul casei de locuit, în proporție de 70%, acoperișul unei anexe care conținea încăperi cu funcțiuni de locuit (dormitor, baie și bucătărie) și 30% dintr-un acoperiș al celei de-a treia anexe.

Din cercetările preliminare, se pare că focul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a bucătăriei de vară, după care s-au extins la alte trei anexe și la acoperișul casei de locuit.

Locatarii s-au autoevacuat, până la sosirea forțelor de intervenție. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment.

Aragazul, bată-l vina!

Un apartament situat le etajul patru al unui bloc de locuințe de pe strada Vlădeasa, din orașul Huedin, a fost cuprins, luni după amiază, de flăcări.

Potrivit ISU Cluj, pompierii au găsit bucătăria cuprinsă în totalitate de flăcări și un bărbat de cca 60 de ani care refuza să iasă dintr-o cameră a apartamentului.

„A fost necesară intervenția pentru stingerea focarelor de incendiu, concomitent cu asigurarea accesului în camera în care se afla închis bărbatul. Acesta a fost evacuat de pompieri și predat echipajului SMURD, pentru a fi consultat și transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate. Bărbatul era conștient, prezenta un comportament recalcitrant față de pompieri și suspiciune de intoxicație cu fum. Stingerea flăcărilor a fost realizată în scurt timp, însă au fost necesare acțiuni de decopertare a lambriurilor de pe o parte din pereți, stingerea tuturor focarelor care ardeau mocnit, cât și alte măsuri necesare pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului” – a anunțat ISU Cluj.

Din cercetările preliminare rezultă că incendiul ar fi pornit de la focul de aragaz lăsat aprins și nesupravegheat, timp de mai multe ore.

M. T.

Articole din aceeasi categorie