Incendiu într-un apartament de pe strada Nicolae Titulescu

O mamă și copilul ei de opt ani au fost salvați dintr-o posibilă tragedie de către tată și mai mulți vecini săritori.  

Două autospeciale pentru stins incendii, una pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SMURD au fost alertate, vineri, pentru a interveni ca urmare a unui incendiu anunțat la un apartament situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe, de pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Cluj-Napoca. Evenimentul a fost anunțat în jurul orei 13.30, de către participanții la trafic care au observat că iese fum dens de pe fereastra apartamentului. Pompierii sosiți la locul evenimentului au găsit o mamă și copilul ei de opt ani ieșiți din bloc. Aceștia au fost consultați de echipajul SMURD sosit preventiv , fiind în afara oricărui pericol. Echipajul SMURD a mai consultat încă un vecin care a inhalat fum, care de asemenea se află în afara oricărui pericol.

Flăcările au fost stinse în scurt timp de către pompieri, fără a se extinde mai departe, însă mobilierul de bucătărie și aparatura electrocasnică din bucătărie au fost distruse de flăcări. “Se pare că mama a rămas blocată în baia apartamentului alături de copilul ei, din cauza defecțiunii la broasca ușii, timp în care a rămas o cratiță cu mâncare pe foc, care, între timp, a luat foc și a aprins mobila din bucătărie.

Femeia a avut cu ea în baie o tabletă smart, prin care i-a transmis mesaje soțului ei despre cele întâmplate. Tatăl copilului a venit urgent acasă și a fost nevoit să forțeze ușa închisă cu un butuc pe interior, ajutat de mai mulți vecini și trecători care au observat fumul care ieșea pe fereastra apartamentului”, au precizat reprezentanţii ISU Cluj.

Imediat după ce a reușit să forțeze ușa, tatăl a intrat pitit pe sub fumul care inunda apartamentul și a reușit să-i elibereze pe mama și copil, ajutându-i să iasă din locuința inundată cu fum.

Articole din aceeasi categorie