Incendiu în Făget

Trei autospeciale de stins incendii, cu 17 pompieri, au fost dislocate, în jurul orei 17:20, pentru a stinge flăcările care au cuprins 15 ha de litieră (vegetație uscată și căzături) dintr-o zonă împădurită, din apropierea drumului Sfântul Ioan, din municipiul Cluj-Napoca.

„Vântul intens și vegetația uscată abundentă, rămasă din anii precedenți, au favorizat propagarea extrem de rapidă a focului în litiera pădurii, fiind necesară desfășurarea în forță a operațiunilor de intervenție pentru limitarea și lichidarea focarelor incendiului. Un real ajutor au fost opt cetățeni care au sprijinit și s-au coordonat, încă de la început, cu echipele de pompieri care au acționat la fața locului. După circa două ore de acțiuni intense s-a reușit lichidarea tuturor focarelor incendiului, o echipă de pompieri ramând pentru a supraveghea zona, astfel încât să nu permită reaprinderea focarelor mocnite” – a anunțat ISU Cluj.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Din cercetările preliminare, incendiul ar fi pornit, „cel mai probabil”, de la o țigară aprinsă, aruncată neglijent.

M. T.

Articole din aceeasi categorie