Incendii, la Dezmir și la Ic Ponor

Trei autospeciale pentru stins incendii au fost alertate vineri, 24 ianuarie, în jurul orei 5:20, ca urmare a unui incendiu anunțat la o casă de locuit din localitatea Dezmir.

„Sosiți la locul evenimentului, pompierii au găsit patru persoane care s-au autoevacuat și masa din bucătăria locuinței distrusă de flăcări. Din fericire, flăcările nu s-au extins și la celelalte piese de mobilier din bucătărie, iar fumul a fost simțit de către locatari în timp util, astfel încât au reușit să se alarmeze și se evacueze din locuința inundată cu fum, fără a suferi afecțiuni medicale” – a anunțat ISU Cluj.

Din cercetările preliminare, se pare că incendiul a pornit de la o lumânare odorizantă, lăsată aprinsă și nesupravegheată.

***

Cu o zi înainte, în 23 ianuarie, pompierii au intervenit cu o autospecială pentru a stinge flăcările care cuprinseseră o anexă gospodărească a unui complex pentru cazare din localitatea Ic Ponor.

„Anexa a fost cuprinsă repede de flăcări, însă reacția promptă a localnicilor a oprit  extinderea flăcărilor și la celelalte imobile din complex, până la sosirea pompierilor. Pompierii au acționat mai bine de o oră pentru a stinge flăcările și pentru a înlătura efectele negative ale incendiului” – a anunțat ISU Cluj.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Din cercetările preliminare rezultă că incendiul ar fi pornit de la un generator de energie defect.

M. T.

Articole din aceeasi categorie