Încalță un copil din Cluj!

Unu din trei copii din România este expus riscului de sărăcie, iar țara noastră are cei mai  mulți copii nevoiași din Europa, arată datele celui mai recent Eurostat.

Pentru „aceste mici suflete sărace ale României”, de trei ani consecutiv, există campania „Încalță un copil de toamnă”, inițiată de Mirela Retegan și Fundația Zurli. Ediția din  2021 este în derulare și în Cluj, până în 4 decembrie 2021, cu sprijinul Asociației Mamprenoare.

Prin „Încalță un copil”, fondatoarea brandului Zurli și colaboratorii săi își propun să ajungă cu ghete noi, dar și cu alte lucruri sau produse care să îi bucure pe cei mici de sărbători, în comunități uitate de lume, în locuri unde nepăsarea, tristețea și ignoranța coexistă.

„În cel mai dificil an, îi invităm pe români să cumpere și să doneze o pereche de încălțări noi pentru copiii care, în toiul iernii, poartă în picioare cârpeli de la frați sau de la părinți. Sunt zeci de mii de copii care merg prin ploaie ori zăpadă în papuci de cauciuc ori în teniși găuriți, pentru că familiile lor nu le pot asigura o pereche de ghete, copii din centre de plasament care nu au mai primit un lucru nou niciodată”, spune Mirela Retegan, inițiatoarea campaniei.

Toți cei care doresc să aducă „bucurie pe fața unui copil și căldură în picioarele lui” o pot face trimițând o pereche de ghetuțe sau cizmulițe noi într-unul din punctele unde se colectează produse, în Cluj-Napoca, astfel: cart. Mănăștur: Silma Optic – strada Câmpului nr. 7; cart. Gheorgheni / Mărăști: Four Reasons Academy and Beauty Salon- Viva City, Aleea Valeriu Bologa, nr. 3, la parterul blocului albastru (lângă Iulius Mall); com. Florești, sediul ACR Contafisc – strada Tăuțului nr. 89A. Pachetele trebuie să conțină doar lucruri noi, iar pe lângă o pereche de ghetuțe, oamenii sunt încurajați să pună și alte lucruri necesare unui copil: o carte, o jucărie, o căciulă, un fular, rechizite, o bluză ori o geacă mai groasă.

Cei care nu au timp sau nu pot aduce un pachet la adresele menționate, pot face o donație în contul Asociației Mamprenoare (RO62 BREL 0002 0032 6995 0100, deschis la Libra Internet Bank, mențiune: ‘Incalta un copil Cluj’), iar membrii acesteia vor cumpăra ei ghetuțe pe măsura copiilor, precum și alte obiecte ce le-ar putea fi de folos.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut