Încă un medic clujean implicat în afacerea adeverințelor de vaccinare false

Ancheta privind eliberarea unor adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti-COVID-19 s-a extins asupra unui alt medic clujean.

Este vorba de un bărbat de 41 de ani. Din cercetări reiese că acesta ar fi determinat-o pe tânăra de 26 de ani, medic colaborator la un centru de vaccinare din Ocna-Mureș să elibereze adeverințe false privind vaccinarea. Cei doi au primit, vineri, din partea procurorilor de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, control judiciar pentru 60 de zile.

Două persoane din Cluj, un bărbat de 41 de ani, respectiv o femeie de 26 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru instigare la fals informatic, respectiv pentru fals informatic, de către poliţiştii din Alba, aceştia fiind prezentaţi ulterior Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că bărbatul ar fi determinat-o pe tânără, medic colaborator la un centru de vaccinare din Ocna Mureş, să acceseze, în data de 28 iunie, registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor şi să elibereze mai multe adeverinţe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare a mai multor persoane care nu au fost vaccinate în locaţia respectivă.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, prilej cu care au fost identificate şi indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracţională, respectiv un telefon mobil, un laptop şi o unitate de calculator.

Zece persoane au fost citate şi audiate în acest caz.

Față de medicul rezident de 26 de ani și medicul de 41 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut